طراحی داخلی

کفپوش وینیل را بیشتر بشناسید

کفپوش وینیل

در بسیاری از منازل مدرن، از کفپوش برای ایجاد یک فضای دلنشین و زیبا استفاده میشود. کفپوش ها از دیر باز برای خانه های ایرانی ها استفاده میشد. این کفپوش ها بیشتر در منازل مسکونی مناطق شرجی و مرطوب مورد استفاده قرار میگرفت. البته جنس کفپوش ها به صورتی بود که با رطوبت خراب نشود و شکل خود را از دست ندهد. کفپوش های امروزی تر ویژگی های منحصر به فردی دارند و انواع آنها برای استفاده در منازل مسکونی موجود است. یکی از بهترین نوع کفپوش موجود که میتوانید برای منزلتان استفاده کنید، کفپوش وینیل است.

در ادامه قصد داریم کفپوش وینیل را بیشتر برای شما شرح دهیم و با باید ها و نباید های آن آشنا شویم.

 

کفپوش

 

کفپوش وینیل

کفپوش ها به صورت کلی به دو دلیل مورد استفاده قرار میگیرند. یکی اینکه کفپوش ها از کف خانه محافظت میکنند و دلیل دیگر اینکه زیبایی خاصی به دکوراسیون و طراحی داخلی شما خواهند داد. کفپوش وینیل یا کفپوش PVC از رایج ترین کفپوش هاست و در عین حال بسیار پر طرفدار نیز هست. دلیل این میزان از محبوبیت کفپوش وینیل ، عمر زیاد، نگهداری آسان و استحکام و دوام بالای این کفپوش است.

کفپوش وینیل از جنس پلی وینیل کلراید  polyvinyl chloride (PVC) ساخته شده اند. پی وی سی نوعی پلاستیک انعطاف پذیر است که با مقاومتی فوق العاده از ترکیب لایه های فیبر فشرده ساخته شده است.

 

کفپوش

 

کفپوش های وینیل از سه لایه تشکیل شده اند:

  • لایه اول ضد UV که نور خورشید را دفع میکند و در واقع با تابش نور مستقیم خورشید، رنگ خود را از دست نمیدهد
  • لایه دوم وظیفه افزایش مقاومت کفپوش را داراست.
  • لایه سوم وظیفه دارد تا از انحراف کفپوش جلوگیری کند.

کفپوش وینیل طوری طراحی شده که مقاومت و طرح آن کاملا زیبا و چشم نواز باشد به نحوی که جایگزین بسیار مناسبی برای سرامیک، چوب و سنگ باشد.

همچنین بخوانید: همه چیز در مورد درب توری آلومینیومی

 

کفپوش تایل

 

انواع کفپوش وینیل

کفپوش وینیل به طور کلی در دو دسته بندی بر اساس اندازه و بر اساس طرح و شکل قرار میگیرد. که بر اساس اندازه در سه نوع کاشی وار (تایل)، صفحه ای (شیت یا رول) و تخته ای (پروفیل) طراحی شده است.

 

کفپوش وینیل تایل

 

کفپوش وینیل کاشی وار

کفپوش وینیل کاشی وار یا تایل همانطور که از نامش پیداست همانند سرامیک در قطعات یکسان طراحی میشود که با چیدن آنها کنار یکدیگر طرحی زیبا ایجاد میشود. مزیت این کفپوش استفاده بهینه و کامل از فضا میباشد. همچنین برای منازلی که مقداری حالت قناصی و کج و معوجی دارند مناسب خواهند بود. ظاهر این کفپوش ها در هر نوعی میتواند باشد. شما میتوانید کفپوش تایلی پیدا کنید که به صورت سنگ، سرامیک و یا حتی موکت طراحی شده باشد.

نحوه نصب این کفپوش ها بدین صورت است که با استفاده از چسب مخصوص PVC به لایه زیرین خود میچسبند. البته بعضی از مدل های تایل، خودشان چسب دارند و نیازی به استفاده جداگانه از چسب نیست.  در حین نصب، در صورتی که یکی از اجزای آن آسیب ببیند میتوان آن را با یک تایل دیگر جایگزین نمود.

همچنین بخوانید: روش های استفاده از شال مبل

 

وینیل صفحه ای

 

کفپوش وینیل صفحه ای (شیت یا رول)

کفپوش های صفحه ای یا رولی (شیت) به صورت رول تهیه میشوند که با ابعاد 8/1 تا 6/3 متر موجود میباشند. مزیت این نوع از کفپوش این است که بدون درز سطح وسیعی از کف را به خود اختصاص میدهد. این نوع کفپوش وینیل معمولا استفاده تجاری دارند تا مسکونی. کفپوش های رول وینیل میتوانند در فضاهای مرطوب مانند استخر ها استفاده شوند؛ زیرا به راحتی شسته میشوند و مشکلی بابت تغییر شکل ایجاد نمیکنند.

کفپوش وینیل رول در دو نوع کلی تولید میشوند. یک نوع از آن تک رنگ میباشد که برای استفاده در فضاهای غیر مسکونی مناسب میباشند و نوع دیگر آن طرح دار و رنگی هستند که طرح های دکورال همانند طرح چوب و کاشی و … دارند و میتوان در فضا های مسکونی و یا تجاری، اداری آن را استفاده کرد.

وینیل تخته ای

کفپوش وینیل تخته

این نوع از کفپوش شباهت زیادی به پارکت دارد. علاوه بر این شما میتوانید با هزینه بسیار کمتری نسبت به پارکت، کف منزل خود را کفپوش کنید. این نوع از کفپوش وینیل مزایای زیادی دارد، به عنوان مثال با سرعت بالایی نصب میشوند و همچنین طرح و رنگ و بافت آنها شباهت زیادی به پارکت های چوبی دارد.

همچنین بخوانید: دکوراسیون تابستانی را در منزل خود زنده کنید

مزایا و معایب کفپوش وینیل

مزایای زیر را میتوان برای کفپوش های وینیل بر شمرد:

  • نصب آنها بسیار آسان است
  • عایق صوتی و حرارتی دارند و در بسیاری از مکانها قابل استفاده اند
  • ضد آب هستند و در مکان هایی با رطوبت بالا همانند استخر ها میتوان آنها را نصب کرد
  • دوام بالا و مقاومت بی نظیری دارند.
  • طول عمر آنها نسبت به سایر کفپوش ها بسیار بالاست
  • با هزینه کمتری نسبت به سایر کفپوش ها نصب میشوند.
  • تمیز شدن آن ها راحت است
  • مشکل رنگ پریدگی ندارند زیرا یک لایه از UV دارند که از رنگ کفپوش در برابر نور خورشید محافظت میکند
  • به راحتی در صورت آسیب دیدگی قابل تعمیر و تعویض هستند.
  • تنوع رنگی آن باعث میشود که بتوانید در هر موقعیت مکانی از آنها استفاده کرد.

 

 

از معایب این کفپوش میتوان موارد زیر را نام برد:

در صورتی که کفپوش وینیل با مواد پلاستیکی سایش داشته باشد ممکن است در طول زمان رنگ و طرح آن از بین برود

عدم تجزیه پذیری کفپوش وینیل باعث شده که بازیافت آن به ندرت اتفاق بیفتد و به این دلیل برای محیط زیست مضر است

این کفپوش بدلیل اینکه از PVC ساخته شده ، مواد شیمیایی موجود در آن برای بعضی از افراد ممکن است سوزش چشم و مشکل تنفسی ایجاد نماید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *