دکور و انواع آن

دکور کردن یا تزیین به شیوه چیدمان وسایل مختلف در کنار هم مرتبط است. زمانی که تمام عناصر و المان ها در مناسب ترین حالت در کنار هم قرار می گیرند، دکوراسیون داخلی معنا پیدا می کند. همچنین تزیینات یا عناصر دکوراتیو که به فضا روح تازه ای می بخشند و آن را از یکنواختی خارج می کنند در حوزه دکوراسیون داخلی نقش برجسته ای دارند. برای داشتن یک چیدمان ایده آل علاوه بر هارمونی تمام اجزا به وسایل دکوری و تزییناتی نظیر  انواع گل و گلدان، مجسمه، شمعدان و… نیاز داریم. هنگامی که تمام اجزا دکوراسیون داخلی از جمله نور، رنگ، وسایل ضروری، تزیینات و… در یک هماهنگی کامل باشد سبک های چیدمان شکل می گیرند.

Decor

عناصر تاثیرگذار در دکوراسیون

المان های مختلفی در شکل گیری دکور یک فضا نقش دارند. برای داشتن  یک دکور ایده آل به عناصری هماهنگ و مرتبط که متناسب با محیط و کاربرد آن انتخاب شده اند، نیاز داریم. نوع فعالیت و کاربرد مورد انتظار فضا، نقش مهمی در طراحی یک دکوراسیون ایده آل دارد.  به طور مثال دکور مغازه در نحوه چینش، نورپردازی و… با دکوراسیون داخلی منزل تفاوت های اساسی دارد. هم چنین دکور بخش های مختلف خانه اعم از پذیرایی، اتاق خواب، آشپزخانه و… تابع قوانین خاصی است. برای داشتن یک دکور ایده آل باید به مواردی مانند هارمونی رنگ ها، نورپردازی مناسب، هارمونی متریال (فلز، ام دی اف و …)، اکسسوری ها و… توجه شود.

نورپردازی مناسب

یکی از مهم ترین نکات در طراحی یک دکور ایده آل نورپردازی مناسب است. اگر نور پردازی به درستی انجام نشود نه تنها تزیینات و اکسسوری ها  نمایان نیستند بلکه فضا دلگیر، کوچک و خسته کننده به نظر می رسد. بسته به سبک چیدمان می توان از عناصری نظیر لوستر، آباژور، ریسه ها، فانوس ها، شمعدان و… برای نورپردازی مضاعف محیط استفاده کرد. همچنین انتخاب پرده، با رنگ و ضخامت ایده آل و نوع اکسسوری ها می تواند در نورپردازی فضا نقش داشته باشد. اگر تمام المان ها در جای مناسبی قرار بگیرند و تمرکز روی استفاده از نور خورشید باشد، نورپردازی در روز به بهترین شکل صورت می گیرد. علاوه بر این انتخاب رنگ وسایل و عناصر تزیینی در نورپردازی حائز اهمیت است.

نظم و هماهنگی 

نظم یکی از مهم ترین فاکتور ها برای جلوه گر شدن دکوراسیون است. یک دکور ایده آل از تعادل برخوردار است و در آن تمام اجزا با نظم و هماهنگی کنار هم چیده شده اند. استفاده از نظم دهنده هایی مانند کمد دیواری، انواع شلف و باکس دیواری و موارد مشابه می تواند هماهنگی در دکور را به حداکثر برساند. از طرفی تمام وسایل ضروری و تزیینات در یک دکور ایده آل باید با یکدیگر متناسب  باشند و از سبک خاصی پیروی کنند. پس از شکل گیری سبک های مختلف چیدمان انتخاب اجزا مختلف دکوراسیون طبق قواعد سبک های چیدمان صورت می گیرد.

تزیینات

استفاده از اکسسوری ها و تزیینات در تمام سبک های چیدمان نقش مهمی در زیبایی و پویایی دکور دارد. برای زیبایی بیشتر می توان از انواع اکسسوری ها در نقاط مختلف فضا استفاده کرد. بسته به سبک چیدمان می توان از اکسسوری های ویژه ای برای تزیین استفاده کرد. این اکسسوری ها شامل مواردی مانند گلدان ها، استند های فلزی یا چوبی، تابلوها، شمعدان و فانوس، مجسمه ها، آباژور و… هستند.

قرار دادن وسایل در جای مناسب

انتخاب جایگاه مناسب برای تمام وسایل و تزیینات نقش به سزایی در جلوه نهایی دکوراسیون داخلی دارد. در یک دکور ایده آل علاوه بر اینکه تمام وسایل از نظر رنگ، متریال و سبک طراحی با هم هماهنگ هستند از نظر جایگاه در مکانی قرار گرفته اند که امکان استفاده بهینه از آن ها فراهم باشد. قرار دادن وسایلی مانند تلویزیون، مبلمان، آینه کنسول و… در مکان مناسب امکان استفاده از این وسایل کاربردی را فراهم می کند. علاوه بر این زمانی که وسایل مختلف در جایگاه درست قرار می گیرند دکوراسیون داخلی جلوه و نمای بهتری دارد. شکل گیری دکوراسیون های فصلی نتیجه توجه به تعیین جایگاه وسایل متناسب با کاربرد آن ها در فصل های مختلف است. در چیدمان فصلی اکسسوری ها و رنگ ها متناسب با حال و هوای فصل انتخاب می شوند.</یهر>

انتخاب سبک چیدمان مناسب

یکی از مهم ترین نکات در دکور منزل یا محل کار انتخاب یک سبک چیدمان مناسب است. سبک های چیدمان مختلف   از قوانین و استاندارد های خاصی پیروی می کنند. انتخاب یک سبک چیدمان اولین گام برای داشتن یک دکور مناسب است. پس از انتخاب سبک تمام وسایل، عناصر تزیینی، رنگ ها و… باید متناسب با سبک چیدمان مورد نظر تنظیم شوند.

انواع اکسسوری ها در سبک های چیدمان مختلف

انواع اکسسوری ها در سبک های چیدمان مختلف

سبک چیدمان مدرن

در سبک مدرن معمولا  تمام المان ها در رنگ های خنثی و با سبک طراحی مینیمال انتخاب می شوند. در این سبک چیدمان از باکس تزیینی هندسی، میز تلویزیون مدرن و آباژور های ساده استفاده می شود. اکسسوری های این سبک چیدمان عمدتا طراحی مینیمال و فانتزی دارند.

سبک چیدمان کلاسیک

در سبک کلاسیک تمام المان ها از مبلمان گرفته تا تزیینات کوچک نظیر باکس های دیواری و قاب عکس ها همگی جلوه ای کلاسیک دارند. در این سبک دکور تمرکز روی استفاده از اکسسوری های براق و مجلل است. در این سبک چیدمان از میز تلویزیون و بوفه های برنز، لوستر های کریستالی و مبلمان سلطنتی استفاده می شود.

سبک چیدمان روستیک

این سبک چیدمان از زندگی روستاییان الهام گرفته شده و در آن تمرکز بر سادگی و استفاده از متریال طبیعی است. اکسسوری های محبوب این سبک معمولا از چوب درختان و عناصری مانند خوشه های گندم خشک و… تهیه می شوند.

سبک چیدمان مینیمال

در دکوراسیون مینیمال بر خلاف دکوراسیون کلاسیک و سلطنتی تمرکز بر سادگی است. در این مدل چیدمان از وسایل دکوری ساده و رنگ های خنثی نظیر سفید، طوسی، کرم و… استفاده می شود.

سبک چیدمان ترکیبی

در سبک چیدمان ترکیبی انتخاب وسایل، اکسسوری ها و سایر المان ها بر اساس قاعده و قانون خاصی انجام نمی شود. در این سبک دکور ممکن است اکسسوری ها تابع یک سبک چیدمان خاص باشند و وسایل دیگر تابع سبک های دیگری باشند.