متفرقه

برکه خانگی، حس سرسبزی جنگل در حیاط شما

برکه خانگی

از زیبا ترین قسمت های هر خانه، فضای سبز آن است. خیلی ها ترجیح میدهند که برای سرسبز کردن و طراوت بخشیدن به حیاط منزلشان، از آب نما، حوض، استخر و یا برکه خانگی استفاده کنند.

همانطور که میدانید آب با طراوتی که دارد، حس بسیار دوست داشتنی و جذابی به محیط خود میدهد. برای طراوت بخشیدن به حیاط منزلتان شما میتوانید یک برکه خانگی و مصنوعی ایجاد کنید. در این مطلب قصد داریم مراحل ساخت یک برکه خانگی را برای شما عزیزان شرح دهیم.

برکه خانگی

 

اولین مرحله: طراحی برکه

در ابتدای کار لازم است که شکلی که مد نظرتان است روی یک کاغذ بکشید. برای این منظور نیاز به طراحی دقیق نیست. هر شکلی که دوست دارید میتوانید روی کاغذ بکشید.

دومین مرحله: گود برداری

در این مرحله کافیست با استفاده از میخ و طناب و یا گچ، الگوی برکه خانگی را که روی کاغذ کشیدید، روی مکان مورد نظر رسم کرده و شروع به کنده کاری کنید.

عمق برکه را با توجه به اندازه آن باید در نظر بگیرید. نیازی نیست که خیلی عمیق کار کنید. کافیست حدود 20 سانتی متر زمین را به صورت تخت، بکنید. حتی میتوانید قسمت های میانی برکه خانگی تان را به صورت پله ای عمق دهید.

 

 

سومین مرحله: کف سازی

هر گونه سنگ بزرگ و اضافی را از کف برکه جمع آوری کنید و برای یک دست شدن کف، 5 سانتی متر ماسه بریزید. برای اینکه کف سازی برکه خانگی تان تکمیل شود، یک لایه 5 سانتی متری دیگر ماسه بریزید و با پا آن را کاملا لگد کنید تا خوب سفت و فشرده گردد. البته برای سفت شدن کف برکه از ملات سیمان و یا موزائیک و … هم میتوانید بهره ببرید.

 

چهارمین مرحله: آستر کشی

آستر ها پلاستیک های ضخیمی هستند که برای بنای ساختمان و پی ریزی استفاده میشوند و مانع از نفوذ و هدر رفتن مایع ملات میشوند. به مقدار کافی آستر تهیه کرده و کف و لبه های داخلی برکه خانگی را با آن بپوشانید. سپس مقداری آج و یا سنگ را روی لبه بیرونی آستر قرار دهید تا شکل آن صاف باقی بماند. در این قسمت، قسمت های اضافه آستر را قیچی کنید.

 

پنجمین مرحله: لایه روبی

مقداری ملات سیمان درست کرده و کف (روی آستر) برکه خانگی تان را با ملات پرکرده و به ضخامت 4-5 سانتی متر، آن را خوب صاف کنید. در این مرحله بگذارید ملات کاملا خشک شود.

برکه خانگی

ششمین مرحله: کاشت چمن و گیاه

از گیاهانی که آب خورند استفاده کنید. در اطراف برکه گیاه بکارید. پیشنهاد میکنیم از گیاهان رونده استفاده کنید. همچنین استفاده از خزه و چمن در اطراف برکه پیشنهاد میشود.

هفتمین مرحله: پرکردن برکه خانگی

برکه را با شیلنگ آب  پر کنید و اجازه دهید تا خوب آب راکد شود. راکد شدن آب، خاصیت برکه است. البته باید توجه کنید از کلر هم استفاده کنید تا از بوی بد آن جلوگیری نمائید.

اگر از برکه تان به خوبی محافظت کنید، میتوانید از لجن زدن و جمع شدن پشه در اطراف آن جلوگیری کنید. گیاهانی وجود دارند که مانع از لجن زدن برکه خانگی میشوند همچنین با استفاده از سم زدایی گیاهان و کلر زدن آب، از جمع شدن پشه و حشرات جلوگیری نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *