کابینت آشپزخانه رکن اصلی دکوراسیون آشپزخانه است و دکوراسیون آشپزخانه نقش مهمی در دکوراسیون داخلی خانه دارد. صفحه کابینت (صفحه روی کابینت) هم در زیبایی آن بسیار موثر بوده و از مهمترین اجزای تشکیل دهنده کابینت آشپزخانه میباشد. نقش کابینت آنقدر مهم است که اگر در آشپزخانه از کابینت کلاسیک استفاده کنیم دکوراسیون آشپزخانه ما کلاسیک و اگر کابینت آشپزخانه به سبک مدرن باشد، دکوراسیون آشپزخانه مدرن خواهد شد.
از اینرو باید قبل از سفارش کابینت انواع آن را از نظر طرح و متریال بشناسیم تا بتوانیم بهترین تصمیم را بگیریم. ما در این مطلب قصد داریم کابینت آشپزخانه را به طور کامل معرفی کنیم. پس با ما در ادامه این مطلب همراه شوید.
انواع کابینت
کابینتها را در حالت کلی میتوان به کابینت آشپزخانه و کابینت روشویی (کابینت سرویسهای بهداشتی) تقسیم نمود. تفاوت عمده این دو نوع کابینت در ضد آب بودن کابینت روشویی است. بدنه و دربهای این کابینتها از پی وی سی (PVC) ساخته شدهاند و آب و رطوبت هیچ تاثیری بر آن ندارد. این در حالیست که هیچ کدام از انواع کابینتهای آشپزخانه مقاومت صد درصدی در مقابل رطوبت ندارند.
انواع کابینت آشپزخانه از نظر سبک دکوراسیون
در حالت کلی میتوان کابینتها را به دو دسته کابینت مدرن و کابینت کلاسیک تقسیم نمود.
کابینت مدرن :
این سبک از کابینت امروزه طرفداران بیشتری نسبت به کابینت کلاسیک دارد و معمولا در خانههایی که سبک کلی دکوراسیون داخلیشان مدرن است، استفاده میشوند.
کابینت مدرن از نظر ظاهری بسیار ساده است و پیچیدگی چندانی ندارد. این کابینتها بصورت تکی چندان زیبا نیستند، اما وقتی بطور کامل در آشپزخانه نصب میشوند جلوهای زیبا به آن میدهند و بعد از اضافه شدن سایر عناصر آشپزخانه مانند یخچال، ماشین ظرفشویی و … به اوج زیبایی خود میرسند.
همچنین بخوانید: درب آکاردئونی منزل، تلفیق امنیت و زیبایی
کابینت کلاسیک :
کابینت کلاسیک برخلاف نوع مدرن آن پر از پیچیدگیهای ظاهری است. در این نوع کابینتها انواع ابزارها، انحناها و … وجود دارند و تولید آن به مراتب سخت تر و زمانبرتر از کابینت مدرن است. بر همین اساس نیز قیمت تمام شده کابینت کلاسیک بیشتر از نوع مدرن خواهد بود.
در ساخت این نوع کابینت معمولا از انواع چوب های طبیعی استفاده میشود اما میتوان از ترکیب ام دی اف و چوبهای طبیعی برای کاهش هزینه تولید استفاده نمود. یعنی بدنه کابینت از جنس ام دی اف تولید میشود و دربها و قسمتهای طرحدار از جنس چوب طبیعی است.
از کابینت کلاسیک (به عبارتی آشپزخانه کلاسیک) معمولا در خانههایی که تم کلاسیک دارند استفاده میشود اما، موارد استثنایی نیز در باره وجود دارد که سبک کلی دکوراسیون خانه با تم آشپزخانه متفاوت است.
انواع کابینت آشپزخانه از نظر متریال و ساخت
تا حدود 30 سال پیش که هنوز خبری از ام دی اف نبود کابینتها را از فلز، چوب و یا ترکیب فلز و چوب میساختند. اما ام دی اف به مرور زمان جای چوب و فلز را در صنعت کابینت سازی گرفت و امروزه بیشتر کابینتهای تولیدی از جنس ام دی اف هستند.
انواع کابینت
کابینتهای موجود در بازار را درحالت کلی میتوان به انواع زیر تقسیم نمود:
- کابینت چوبی
- کابینت فلزی
کابینت چوبی
کابینت چوبی را هم از چوبهای طبیعی و هم از چوبهای مصنوعی (ام دی اف) تولید میکنند.
کابینت ام دی اف
ام دی اف (MDF) نوعی چوب مصنوعی است که از گرد چوبهای طبیعی ساخته میشود و تراکم آن بیشتر از نئوپان است.
به کابینتهای ساخته شده از ام دی اف در اصطلاح عمومی ” کابینت ام دی اف ” گفته میشود.
کابینت ممبران ( کابینت وکیوم)
کابینت ممبران (کابینت وکیوم) نوعی از کابینت است که در آن بدنه کابینت از ام دی اف روکش دار (معمولا سفید ساده) تولید میشوند ولی دربهای آن از جنس ام دی اف خام است که در کارگاه با پی وی سی (PVC) روکش میشوند.
پی وی سی ( پلی وینیل کلراید) نوعی پلاستیک بسیار پرکاربرد است. روکش پی وی سی که روی درب کابینت ممبران قرار میگیرد بوسیله یک نوع چسب حرارتی و در حرارت بالا و تحت محیط خلاء که توسط دستگاه ممبران ایجاد میشود، روی دربها وکیوم میشود.
مزیت این روش این است که قبل از روکش کردن دربها میتوان روی ام دی اف خام با ایجاد برجستگی و فرو رفتگی طرح هایی را ایجاد نمود و یا روی لبه دربها ایجاد انحنا کرد. به این ترتیب پس از وکیوم روکش PVC، کار زیباتری را شاهد خواهیم بود.
کابینتهای ممبران مقاومت خوبی در مقابل خط و خش و رطوبت دارند و نسبت به کابینت ام دی اف معمولی گرانقیمتتر هستند.
کابینت هایگلاس ( کابینت های گلاس )
در پستی که قبلا با موضوع ام دی اف هایگلاس منتشر کرده بودیم بصورت مفصل به معرفی این نوع ام دی اف پرداختیم و گفتیم که ام دی اف هایگلاس در واقع همان ام دی اف با روکش ملامینه است که با یک لایه پلکسی گلاس که از شیشه مقاومتر و سبکتر است پوشانده شده و معمولا ظاهری درخشنده و براق دارد.
کابینتهایی که از ام دی اف هایگلاس ساخته میشوند در بین مردم به کابینتهای گلاس معروف شدهاند. البته در این کابینت نیز فقط دربهای کابینت از ام دی اف هایگلاس تولید میشوند و به دلیل گران بودن این نوع ورقها بدنه کابینت را از ام دی اف روکشدار معمولی میسازند.
کابینت فلزی
کابینت فلزی به سه دسته تقسیم میشوند که عبارتند از کابینت فلزی با ورق سیاه (فولاد خام)، کابینت فلزی گالوانیزه و کابینت فلزی استیل.
کابینت فلزی ساخته شده از ورق سیاه ارزانترین نوع کابینت فلزی است که هیچ مقاومتی در برابر زنگزدگی ندارد. کابینت فلزی گالوانیزه که از ورقهای گالوانیزه ساخته میشوند کمی گرانتر از نوع قبلی هستند و مقاومت خوبی در مقابل زنگزدگی دارند. از آنجایی که روی این ورقها بعد از تولید کابینت رنگ میشود مقاومت بیشتری نیز در برابر زنگزدگی پیدا میکنند.
اگر میخواهید در آشپزخانه از کابینتهای فلزی استفاده کنید که مرقوم به صرفه هم باشند، کابینتهای فلزی گالوانیزه بهترین گزینه هستند.
همچنین بخوانید: دکوراسیون پاییزی منزل خود را با این روش ها احیا کنید!
کابینت آشپزخانه استیل
این نوع کابینت تماما از استیل ساخته میشود و حتی جنس صفحه کابینت نیز استیل است. کابینت استیل زنگ نمیزند و به راحتی تمیز میشود و لازم نیست نگران خط و خش افتادن روی بدنه آن باشیم. با توجه به این ویژگیها معمولا در آشپزخانههای صنعتی، آشپزخانه هتلها، رستورانها، بیمارستانها و … از این نوع کابینت استفاده میشود.
در آشپزخانه منازل نیز از کابینتهای استیل و بخصوص استیل برس خورده (استیل خشدار) استفاده میشود. البته بهتر است در دکوراسیون آشپزخانه از کابینتهای یکدست استیل استفاده نشود چون دکوراسیونی شبیه به آشپزخانههای صنعتی پیدا میکند اما استفاده ترکیبی از استیل و ام دی اف با روکشهای طرح چوب میتواند جلوهای خاص به آشپزخانه بدهد.
صفحه کابینت آشپزخانه
منظور از صفحه کابینت همان سطح صافی است که روی کابینت قرار میگیرد و حالت میز کار را برای ما ایجاد میکند. صفحه کابینت انواع مختلفی دارد که ما در اینجا به معرفی چند مورد پر استفاده در ایران اکتفا میکنیم.
- صفحه کابینت نئوپان با روکش HPL
- صفحه کابینت سنگ مصنوعی (کورین یا کوارتز)
- صفحه کابینت از جنس سنگ طبیعی (گرانیت و مرمر)
- صفحه کابینت استیل
- صفحه کابینت چوبی
صفحه کابینت نئوپان با روکش HPL
این صفحه کابینت یکی از پر استفادهترین و مقرون به صرفهترین صفحهها در ایران است. مغز این صفحه کابینت از جنس نئوپان است و روکش از جنس HPL روی آن قرار گرفته است. این نوع صفحه کابینت دارای تنوع طرح و رنگ زیاد است، ظاهری زیبا و مقاومت خوبی در برای خط و خش و حرارت دارد. روکشهای HPLمقاومت خوبی هم در برابر موارد اسیدی و بازی و شویندهها دارند و به این راحتی دچار تغییر رنگ نمیشوند و نسبتا راحت تمیز میشوند و بهداشتی هستند.
صفحه کابینت سنگ طبیعی
صفحه کابینت سنگ طبیعی که معمولا از جنس گرانیت و مرمر است به دلیل زیبایی طبیعی طرفداران خاص خود را ردارد اما، از وقتی که سنگهای مصنوعی وارد بازار شدهاند میتوان گفت استفاده از سنگهای طبیعی به عنوان صفحه کابینت کاهش یافته است و بیشتر از سنگهای مصنوعی استفاده میشود.
صفحه کابینت سنگ مصنوعی
سنگ مصنوعی (سنگ مهندسی شده) در بازار به عنوان صفحه کابینت وجود دارد که عبارتند از کورین و کوارتز
سنگ کورین
سنگ کورین (Corian) اولین بار در سال 1967 توسط یک شرکت آمریکایی تولید و به بازار عرضه شد. این سنگ از ترکیب مادهای به نام آلومینیوم تری هیدرات (ATH) و نوعی پلیمر ساخته میشود. تقریبا 75 درصد ورق کورین را ATH تشکیل میدهد که از تسویه ماده معدنی بوکسیت بدست میآید و مابقی آن را یک رزین پلیمری تشکیل میدهد.
صفحه کابینت کورین توسط شرکتهای زیادی تولید میشود. کورینهای موجود در بازار ایران ساخت شرکتهای سامسونگ، الجی و هانکس (Hanex) کشور کره جنوبی و همینطور دو شرکت ایرانی اورانوس (UAS) و آتیستون (Atistone) میباشند.
مزیتهای استفاده از صفحه کابینت کورین
صفحه کابینت کورین آنتی باکتریال است و به راحتی تمیز میشود
صفحه کورین قابلیت خم شدن دارد و برای ایجاد دکوراسیونهای خاص مناسب است.
کورین پولیش پذیر است و قابلیت تعمیر دارد.
بوسیله کورین میتوان یک صفحه کابینت بدون درز و یکپارچه ایجاد کرد.
مقاومت بالا در برابر مواد اسیدی و بازی از دیگر مزیتهای کورین است.
صفحه کابینت کورین تحمل وزن خوبی دارد.
این نوع سنگ مصنوعی ابزارپذیر است و میتوان لبههای آن را فرم داد.
کورین در برابر حرارت مقاوم، و نسوز است.
صفحه کابینت کوارتز
سنگ مصنوعی (سنگ مهندسی شده) کوارتز هم از متریالهایی است که به عنوان صفحه کابینت مورد استفاده قرار میگیرد. تقریبا 90 درصد صفحه کابینت کوارتز را نوعی ماده معدنی بهنام سیلیس تشکیل میدهد. برندهای کوارتز موجود در بازار ایران عبارتند از توتم (Totem) که محصول شرکت فلات سنگ آسیاست و تولید داخل است. برند سایلستون (Silestone) و هانستون (Hanstone) هم در بازار موجود هستند که اولی ساخت کشور اسپانیا و دومی ساخت کره جنوبی میباشند.
صفحه کابینت پلیوود (Poly Wood)
صفحه کابینت پلیوود (چوب پلاست) یک نوع صفحه کابینت ضد آب است که از صفحات پی وی سی روکش شده با HPL ساخته شده است.
صفحه کابینت چوبی
صفحه کابینت چوبی را میتوان قدیمیترین صفحه کابینتها دانست که با ورود صفحه کابینتهای جدید به مرور جایگاه خود را از دست داد و امروزه خیلی کم مورد استفاده قرار میگیرد. البته عدهای به دلیل طبیعی بودن آن، طرفدار این نوع صفحه کابینتها هستند.
صفحه کابینت استیل
صفحه کابینت استیل زنگ نمیزند و به راحتی تمیز میشود. از این صفحه کابینت به غیر از آشپزخانه منازل، در آشپزخانههای صنعتی، آشپزخانه هتلها، رستورانها و … نیز استفاده میشود. این صفحه کابینت هم انواع مختلف دارد و با کیفیتها و قیمتهای مختلف به بازار عرضه میشود.
لطفا نظرات خود را درباره این مطلب در قسمت کامنتها در زیر همین پست، بنویسید. اگر هم سوالی دارید میتوانید در همان قسمت بپرسید و ما سعی میکنیم در سریعترین زمان پاسخ پرسشها را بدهیم.
اطلاعات بسیار کاربردی در مورد کابینت آشپزخانه MDF
در گذشته ای نه چندان دور، استفاده از فلز در ساخت کابینت آشپزخانه بسیار رایج بود. هیچکس فکرش را هم نمیکرد روزی بتوان از ترکیبی جادویی از خرده چوب که به MDF مشهور است، بتوان کابینت های بسیار شکیل و مدرنی ساخت. وجود کابینت در آشپزخانه یک امر کاملا ضروری و مهم به نظر میرسد. خودرویی را در نظر بگیرید که علاوه بر نداشتن صندوق، هیچ جایی برای قرار دادن زاپاس، جک، آچار چرخ و سایر وسایل ضروری همراه را نداشته باشد. در این صورت ناگزیرید که وسایل را به صورت بهم ریخته روی صندلی های خودروتان قرار دهید. ضرورت داشتن کابینت آشپزخانه MDF هم دقیقا به همین صورت است.
کابینت آشپزخانه به شما کمک میکند وسایل آشپزخانه را به صورت منظم و شکیل در طبقه های مختلف نگهداری کنید. در ابتدا به نظر میرسید کابینت ها با توجه به وجود رطوبت در بخش های مختلف آشپزخانه، بایستی حتما از جنس فلز، شیشه و یا ترکیبات پلاستیکی باشند. اما استفاده از MDF در ساخت کابینت، آزمایش های خود را به خوبی پس داد.
همانطور که استفاده از Mdf در ساخت سایر وسایل خانه همانند میز تلویزیون، شلف، جلو مبلی ،عسلی و … کاربرد فراوانی دارد، چند سالیست کابینت آشپزخانه هم بی نصیب از این ترکیبات چوبی بی نظیر نیست.
مزایای کابینت آشپزخانه MDF
استفاده از MDF در ساخت کابینت آشپزخانه مزایایی چند دارد.مهم ترین مزیت کابینت های ام دی افی هزینه معقول خریداری و نصب آنهاست که در مقایسه با سایر اجناس مقرون به صرفه تر آب می خورد. علاوه بر هزینه مقرون به صرفه، کابینت های MDF طرح ها و مدل های بسیار زیادی دارد که بسته به طراح آن ، مدلها متفاوت هستند.
کابینت های MDF متناسب با آشپزخانه شما اندازه گیری و نصب میشوند و در برابر حرارت و رطوبت کاملا مقاوم هستند. آلایندگی محیطی ندارند و رنگ و بافت ثابتی دارند. این کابینت ها مثل چوب، نقص های طبیعی مثل گره های درختی ندارند زیرا از خرده چوبن تشکیل میشوند.
انواع جنس کابینت آشپزخانه MDF
کابینت های ام دی افی از دو نوع جنس مات و براق ساخته میشوند که شما میتواند در حین ثبت سفارش، نوع آن را انتخاب نمایید.
کابینت های ام دی اف مات از رنگ و یا روکش مخصوص برای مات شدن استفاده میکنند. رنگ ها و روکش های بکار رفته برای مات کردن ام دی اف در طرح های بسیار متنوعی هستند که در حین ثبت سفارش میتوانید این طرح ها را انتخاب نمایید. مزیت مهم کابینت آشپزخانه MDF مات این است که دیر تر کثیف میشوند و جای دست روی آنها باقی نمی ماند و همچنین نور را ساطع نمیکنند. بدین صورت میتوانید به راحتی نور آشپزخانه خود را مدیریت کنید.
البته نوع براق آن هم کم طرفدار ندارد. برای براق کردن MDF کابینت آشپزخانه از رنگ و یا روکش PVC استفاده میشود که مزیت مهم آن این است که ظاهر کابینت ها بسیار صیقلی و زیباتر میشود. یکی دیگر از مزایای نوع براق این است که با توجه به ساطع کردن نور، باعث پر نور کردن و در نهایت بزرگتر نشان دادن اشپزخانه میباشد.
البته mdf براق خالی از عیب نیست. از جمله معایب آنها این است که گرانتر از نوع مات هستند و اینکه برای روکش کردن آن ها یک طرفشان ملامینه میشود و اینکه روکش PVC مقداری کیفیت رنگی کمتری نسبت به روکش های مات MDF دارند.
رنگ کابینت مناسب آشپزخانه شما
حال که با مزایا و انواع جنس کابینت MDF آشنا شدید وقت آن رسیده که طرح و رنگ مناسب را برای آن برگزینید.
در انتخاب رنگ دکوراسیون داخلی منزل باید شما روانشناسی کاربردی رنگ ها را در نظر بگیرید. زیرا انتخاب رنگ نا مناسب و ترکیباتی که از نظر روانشناسی رنگ ها در تضاد هم قرار میگیرند، به شدت در زیبایی دکوراسیون داخلی منزل شما تاثیر گذار است.
در انتخاب رنگ کابینت های آشپزخانه حتما این پرسش را برای خود مطرح کنید که دوست دارید رنگ گرم و پرحرارت در آشپزخانه داشته باشید و یا رنگ های سرد و لایت را بیشتر میپسندید. البته باید گفت که در فصول مختلف سال، تغییر رنگ های منزل میتواند تاثیر شایانی در زیبایی دکوراسیون داخلی داشته باشد. اما تغییر رنگ بعضی از اجزا ممکن است بسیار سخت و یا به کلی امکان پذیر نباشد. پس در انتخاب رنگ کابینت های آشپزخانه باید نهایت دقت را بکار بگیرید.
به طور کلی برای کابینت آشپزخانه های کوچک و نقلی تر باید از رنگ های روشن تر استفاده شود که بزرگتر و دلنشین تر به نظر برسد. اگر نور کافی در آشپزخانه شما وجود ندارد، بهتر این است که از کابینت هایی با رنگ روشن استفاده کنید و بالعکس اگر آشپزخانه بزرگ و دلبازتر دارید، میتوانید رنگ های تیره تر MDF را انتخاب کنید.
با توجه به رواج زندگی آپارتمانی و کوچکتر شدن خانه ها، معمولا رنگ های روشن طرفدار های بیشتری نسبت به رنگ های تیره دارند. البته اگر میخواهید یک آشپزخانه لوکس و متفاوت داشته باشید، میتوانید از MDF های رنگی متفاوت برای ساخت کابینت آشپزخانه mdf خود استفاده کنید.
همچنین بخوانید: دکوراسیون تابستانی را در منزل خود زنده کنید
انواع طرح های کابینت ام دی اف
متریال مام دی اف بدلیل اینکه از خرده چوب ها ساخته میشود، میتواند در هر طرح و رنگی ظاهر شود. به همین دلیل است هر چیزی که با MDF ساخته میشود، در انواع طرح ها و رنگ ها موجود میباشد.
کابینت های ام دی اف دو نوع خاص در طراحی دارد که چند سالیست بسیار رواج پیدا کرده است. یک نوع آن که کابینت هایگلاس و نوع دیگر آن به کابینت آشپزخانه ممبران معروف است.
کابینت ها قدرت بالایی در زیبایی و درخشش خانه شما و بخصوص آشپزخانه منزلتان دارند و این جزو نقطه قوت آنها به شمار می آید. همین دلیل باعث شده که انواع طرح های آن بین مردم محبوبیت بالایی داشته باشد. در این قسمت قصد داریم انواع طرح های محبوب کابینت آشپزخانه را به شما نشان دهیم؛
کابینت آشپزخانه MDF لوکس و مدرن
متریال MDF طوری طراحی شده که در برابر حرارت و رطوبت، مقاومت بسیار بالایی داشته باشد و علاوه بر آن، زیبایی بی نظیر کابینت های MDF همیشه مورد پسند همه بوده است. امروزه کابینت های مدرن و بسیار لوکس از جنس MDF طراحی و ساخته میشوند که در نوع خود مثال زدنی هستند. طراحان حرفه ای کابینت MDF حداکثر توجه و سلیقه را در طراحی این نوع از کابینت ها بکار برده اند. کابینت های لوکس معمولا با توجه به رنگ سایر المان های آشپزخانه و خانه ساخته میشوند و معمولا سفارشی هستند.



کابینت MDF مشکی و سفید
یکی دیگر از ترکیبات جذاب کابینت آشپزخانه، رنگ های هایگلاس سفید و مشکی میباشد که بدلیل اینکه در تضاد هم هستند، فضای بسیار لوکس و دلنشینی میسازند. همانطور که قبلا هم گفته شد، استفاده از رنگ سفید به تنهایی، فضا را بزرگتر و بالعکس رنگ مشکی، فضا را کوچکتر نشان خواهد داد. اما این دو در کنار هم برای آشپزخانه های معمولی و متوسط، یک تحول چشمگیر ایجاد میکنند.
در ترکیب دو رنگ سفید و مشکی سعی کنید حد استفاده از این دو رنگ را رعایت کنید یعنی از رنگ سفید بیشتر از رنگ مشکی استفاده کنید.
در زیر میتوانید چند نمونه از این کابینت های آشپزخانه را ببینید؛
کابینت ممبران
کابینت های ممبران با نام های کابینت وکیوم و یا کابینت پی وی سی هم معروف هستند؛ ممبران، متریال جدیدی نیست، بلکه در واقع یک نوع روکش از جنس پلاستیک است که روی mdf کشیده میشود.
روکش های پلاستیکی ممبران از جنس یک نوع پلاستیک فشرده به نام وینیل ساخته میشوند. وینیل معمولا به صورت کفپوش وینیل و دیوار کوب ها نیز ساخته میشوند. کابینت ممبران، معمولا در سبک های کلاسیک بکار گرفته میشود. اگر شما قصد دارید دکوراسیون کلاسیک را در منزلتان احیا کنید، بهتر است از انواع کابینت ممبران استفاده کنید. البته شما میتوانید از کابینت های چوبی، کابینت های طرح روکش چوب هم برای سبک کلاسیک استفاده کنید.
همچنین بخوانید: میز کنار تخت، یک اکسسوری شگفت انگیز!
کابینت ممبران قیمت پایین تری نسبت به انواع کابینت سبک کلاسیک دارد و مقرون به صرفه تر از بقیه متریال ها میباشد و به همین دلیل است که محبوبیت آن بالاست . همچنین بدلیل زیبایی در طرح بندی متریال، این نوع از کابینت ها طرفداران بسیار زیادی دارند.
کابینت های ممبران اولین کابینت هایی هستند که با طراحی سه بعدی، پا به عرصه دکوراسیون داخلی منزل گذاشته اند. کابینت های سه بعدی ممبران، توسط نرم افزار های خاصی طراحی میشوند. لذا ساخت آنها توسط کابینت سازان معمولی و آماتور تقریبا غیر ممکن است. مزیت جالب این کابینت ها این است که قبل از ساخته شدن، میتوانید طرح کابینت خود را ببینید که کمک بسیار زیادی در انتخاب طرح کابینت شما خواهد داشت.
در نرم افزار های طراحی کابینت سه بعدی ممبران همه چیز به شما نشان داده میشود. حتی شما میتوانید ببینید که نور پردازی در شرایط مختلف، کابینت آشپزخانه شما را چه شکلی میکند؟ و یا اینکه محل دقیق قرار گیری کابینت ها، نحوه قرار دادن ستون وسر ستون ها و … به شما نشان داده میشود. این کار (شبیه سازی) به شما کمک شایانی در انتخاب طرح کابینت خواهد کرد که البته اغلب به صورت رایگان توسط طراحان و سازندگان کابینت mdf ممبران به صورت یک خدمت ارائه میشود.
قبل از خرید این نوع کابینت باید یک سری نکات و مسائل مهم را در نظر بگیرید؛
مهم ترین نکته ای که باید به آن توجه کنید جنس روکش وکیومی میباشد که در ساخت کابینت ممبران استفاده میشود. باید دقت کنید که طراح شما از بهترین نوع روکش وکیوم استفاده کند. همچنین نکته دیگر چسبی است که برای چسباندن وکیوم روی mdf استفاده میشود. باید تاکید کنید که بهترین نوع چسب برای آن استفاده شود؛
استفاده از چسب نامرغوب، پس از مدتی باعث جدا شدن روکش خواهد شد و در واقع به کلی ریخت آشپزخانه شما را به هم میریزد.
نکته دیگر جنس یراق آلاتیست که در ساخت این کابینت ها استفاده میشود. تاکید کنید که بهترین یراق آلات را برای استفاده به عنوان لولا، جک، دستگیره و … بکار ببرند. البته خودتان هم میتوانید با یک جستجوی ساده در گوگل، بفهمید که یراق آلات خوب کدام هستند.
کابینت آشپزخانه مدرن با استفاده از باکس دیواری و شلف
امروزه استفاده از کابینت آشپزخانه مدرن در دکوراسیون آشپزخانهها، بسیار رایج و محبوب است و دیگر کمتر کسی،به سراغ کابینت های قدیمی با طرحها و مدلهای تکراری و یکنواخت میرود. از آنجایی که آشپزخانه قلب خانه است، دکوراسیون داخلی آن از اهمیت بسیاری برخوردار است. اگر شما نیز،یکی از طرفداران دکوراسیون داخلی مدرن هستید، بهتر است آن را در مورد تک تک ابزار و اشیای به کار رفته در آشپزخانه خود نیز اعمال کنید و چه بهتر که این کار را از کابینتهای آشپزخانه آغاز نمایید.
باکس دیواری که انواع مختلفی دارد و در ابعاد گوناگون و با متریالهای مختلف تولید میشود، گزینهای ایده آل جهت استفاده در آشپزخانه میباشد و به خوبی نقش کابینت مدرن را ایفا میکند.
مزایای استفاده از باکس دیواری به عنوان کابینت آشپزخانه مدرن
یکی از بزرگ ترین مزایای استفاده از باکس دیواری، در کابینت آشپزخانه، متنوع بودن مدلها و ابعاد باکسها، و همچنین قابلیت قرار دادن آنها در کنار هم، به شکلها و سلیقههای مختلف میباشد. بدین ترتیب شما میتوانید از کوچکترین فضای موجود در آشپزخانه خود نیز استفاده کنید و با نصب باکس و چیدمان مناسب در هر قسمت، طرحی ایدهآل را برای کابینتهای آشپزخانه خود رقم بزنید. باکسهای دیواری باکسماکس دارای دو مدل دربدار و بدون درب میباشند و این امکان را برایتان فراهم میکنند تا به گونه ای ترکیبی و کاملا دلخواه، آنها را در کنار هم قرار داده و نمایی زیبا و کاربردی را خلق کنید.
از دیگر مزایای استفاده از باکسهای دیواری در خلق کابینت های آشپزخانه مدرن، کیفیت ساخت این باکس ها، و مقاومت و استحکام آنها میباشد، که همین ویژگی باعث شده تا وزن لوازم آشپزخانه را به خوبی تحمل کرده و از ایمنی بالایی برخوردار باشند.
نمایی مدرن و مینیمال در کابینتهای ساخته شده از باکسهای دیواری
با استفاده از کابینت آشپزخانه مدرن که به کمک محصولات باکسماکس ساخته شدهاند، دکوراسیون داخلی آشپزخانه شما، متحول میگردد، و دیگر اثری از نمای کلاسیک و قدیمی کابینتهای بسته باقی نمیماند. شاید بدون درب بودن و مشخص بودن محتویات هر باکس، کمی برایتان عجیب باشد و این پرسش ایجاد شود که چه طور میشود از باکسی بدون درب، به عنوان کابینت آشپزخانه استفاده نمود! اما باید بدانید که آشکار بودن اشیای درون باکس ها و وجود نداشتن هیچ درب و پوششی بر روی آنها، نمایی مدرن و مینیمال را در آشپزخانه شما پدید میآورد که بسیار خاص و متفاوت است و علاوه بر ایجاد زیبایی بصری، موجب ارتقای کارایی و عملکرد این کابینتها نیز میگردد، بدین ترتیب که امکان استفاده از ابزار و اشیای موجود در باکسها، بسیار راحت و دسترسی به آن ها بسیار سریع و بی واسطه می گردد و همچنین اشیا، مدام در برابر دیگان افراد هستند و جای هر چیزی واضح و مشخص است.
اگر شما نیز به دنبال تغییر دکوراسیون آشپزخانه خود هستید و از ابزار و تجهیزات قدیمی و کلاسیک خسته شدهاید، شلف و باکس دیواری گزینههایی ایده آل برای شما هستند و به راحتی نقش کابینت را در آشپزخانه ایفا میکنند و کاملا بسته به سلیقه و انتخاب شما، در کنار هم قرار گرفته و ترکیبی متفاوت را رقم می زنند که هم زیبا و لوکس هستند و هم کارایی و عملکرد فوق العاده ای دارند.

کابینت آشپزخانه مدرن با استفاده از باکسهای دربدار و بدون درب
امروزه استفاده از کابینت آشپزخانه مدرن در دکوراسیون آشپزخانهها، بسیار رایج و محبوب است و دیگر کمتر کسی، به سراغ کابینت های قدیمی با طرحها و مدلهای تکراری و یکنواخت میرود.
از آنجایی که آشپزخانه قلب خانه است، دکوراسیون داخلی آن از اهمیت بسیاری برخوردار است. اگر شما نیز،یکی از طرفداران دکوراسیون داخلی مدرن هستید، بهتر است آن را در مورد تک تک ابزار و اشیای به کار رفته در آشپزخانه خود نیز اعمال کنید و چه بهتر که این کار را از کابینتهای آشپزخانه آغاز نمایید.
کابینت نئو کلاسیک و همه چیز در مورد آن
داشتن یک خانه لوکس و مرتب آرزوی هر فرد خوش سلیقه ایست. یکی از روش های داشتن یک خانه رویایی، یک آشپزخانه بینظیر و دوست داشتنی است. وقتی وارد آشپزخانه میشوید، قطعا اولین چیزی که به چشم میخورد، کابینت های آشپزخانه است. کابینت آشپزخانه در انواع مختلفی ساخته میشوند. یکی از انواع کابینت که طرفداران خاص خود را دارد کابینت نئوکلاسیک می باشد که در ادامه قصد داریم این نوع از کابینت را برای شما عزیزان معرفی کنیم؛
کابینت نئوکلاسیک چیست؟
کابینت نئوکلاسیک یکی از انواع کابینت میباشد که سبک طراحی فی ما بین کابینت های کلاسیک و مدرن دارند. البته ذکر این نکته هائز اهمیت است که کابینت نئو کلاسیک به سبک مدرن بیشتر میل میکند. متریال استفاده شده برای ساخت کابینت نئوکلاسیک MDF و یا چوب میباشد که با روکش های پلی یورتان، پلی استر و یا پولیش و PVC هم عایق کاری و طرح بندی میشوند.
همچنین بخوانید: چوب شفاف و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید!
کابینت نئوکلاسیک معمولا در خانه هایی با متراژ بالا استفاده میشوند. در کابینت های نئو کلاسیک جزئیاتی همانند تاج کابینت، ستون و سرستون و یا پاخور های ابزار دار بیشتر به چشم میخورند. کابینت نئو کلاسیک بدلیل اینکه سبک های خاصی هستند، طرفدار های خاص خودش را هم خواهد داشت. اما باید بگوییم که این سبک از کابینت ها خیلی دیر تکراری میشوند و شما میتوانید سالها از آنها استفاده کنید.
کابینت نئوکلاسیک و یا کابینت ممبران
شاید با خود بگویید که کابینت ممبران طرفداران بیشتری دارد و ترجیح بدهید این نوع از کابینت را خریداری کنید. خب البته در وحله اول باید بدانید که ممبران یک نوع متریال است و نه سبک کابینت. در حالی که کابینت نئوکلاسیک یک طرح و سبک از کابینت میباشد که در کشور ما کمتر این موضوع در نظر گرفته میشود. در این قسمت سعی داریم این دو نوع کابینت پر طرفدار را با یکدیگر مقایسه کنیم.
کیفیت ساخت
به طور کلی ابزار ها و یراق الات استفاده شده در کابینت نئوکلاسیک با توجه به اینکه با تکنولوژی سی-ان-سی ساخته میشوند، دارای کیفیت برتری نسبت به یراق آلات کابینت ممبران دارند.
همچنین بخوانید: کمد دیواری پذیرایی، حس زیبای لاکچری بودن
متریال مصرفی
همانطور که پیشتر گفته شد، ممبران یک نوع متریال برای ساخت کابینت های آشپزخانه است اما نئو کلاسیک یک سبک و طرح از کابینت های آشپزخانه میباشد. در کابینت های ممبران از یک روکش PVC برای کابینت ها استفاده شده است که البته کیفیت جالبی هم ندارد و معمولا پس از مدتی روکش از متریال اصلی جدا شده و شما مجبور به تعویض کابینت ها خواهید شد. اما کابینت های نئوکلاسیک در صورتی که از مکان درست خریداری شوند، با MDF درجه یک تولید شده و سالها برای شما بدون تغییر در کیفیت باقی خواهد ماند.
هزینه خریداری
هزینه نسبی کابینت ممبران با کابینت نئو کلاسیک تقریبا یکسان است. اما همانطور که گفته شد کیفیت و متریال مصرفی آنها به کلی با یکدیگر متفاوت هستند.
افزایش طول عمر کابینت آشپزخانه
چیدمان آشپزخانه به عنوان بخشی از خانه که خانم ها معمولا وقت زیادی را در آن سپری می کنند، مهم است. کابینت ها مهم ترین بخش از دکوراسیون آشپزخانه هستند و تاثیر زیادی بر جلوه نهایی آشپزخانه دارند. امروزه به لطف تنوع بسیار بالای کابینت ها در متریال، رنگ و مدل داشتن آشپزخانه هایی شیک و چشم نواز دست یافتنی است. کابینت ها علاوه بر تاثیر در نمای ظاهری، عناصری بسیار کاربردی هم هستند. بسیاری از افراد به دلیل گران بودن تعویض کابینت ها این امر را مطلوب نمی بینند؛ بنابراین نگهداری صحیح آن ها برای داشتن آشپزخانه ای شیک و تمیز بسیار مهم است. کابینت ها از متریال مختلفی تولید می شوند و نگهداری و تمیز کردن هر نوع کابینت اصول خاصی دارد. در ادامه این گفتار نکاتی کاربردی برای افزایش طول عمر کابینت ها بیان خواهیم کرد.
چند راهکار اساسی برای افزایش طول عمر کابینت
بسیاری از خانم ها به نظافت آشپزخانه و نگهداری از کابینت ها اهمیت می دهند اما این تازه شروع ماجراست؛ چون اگر اصول صحیح نگهداری و تمیز کردن کابینت ها را بلد نباشید با وجود تلاش های فراوان به زودی شاهد پوسیدگی، رنگ پریدگی و از بین رفتن کابینت هایتان خواهید بود. رعایت چند نکته مهم و ساده که در ادامه بیان کرده ایم، به شما کمک می کند تا با نگهداری صحیح کابینت هایی همواره زیبا و نو داشته باشید.
نگهداری از کابینت ها در برابر عوامل مخرب
کابینت ها در معرض عوامل مخرب گوناگونی قرار می گیرند. گرما یکی از عوامل مخربی است که سبب آسیب دیدن شدید کابینت ها می شود. در نتیجه، از قرار دادن مستقیم قابلمه ها و ظروف داغ روی سطوح کابینت خودداری کنید. عامل مخرب دیگر رطوبت است؛ رطوبت و خیسی تا حد چشمگیری باعث کاهش طول عمر کابینت ها و پوسیدن و از بین رفتن آن ها می شود. توجه داشته باشید که اگر کابینتتان در معرض رطوبت قرار دارد به عنوان مثال اطراف سینک ظرفشویی و یا آب چکان است، برای این قسمت از کابینت هایی با متریال مقاوم تر در برابر رطوبت استفاده کنید. روکش های وکیوم، لترون و استفاده از متریال سنگی برای سطح بالایی کابینت از بهترین گزینه ها هستند. عامل مخرب سوم که سبب کاهش طول عمر کابینت ها می شود، ضربه است. کابینت ها با متریال متنوعی تولید می شوند اما هر اندازه هم که متریال مقاوم باشد باز هم در مقابل ضربات محکم آسیب پذیر است. بهتر است با کابینت های آشپزخانه با ملایمت برخورد کنید و در کابینت ها را با ضرب و محکم نبندید. همچنین اگر کابینت هایتان ضد ضربه و ضد خش نیستند، توصیه می شود از برخورد هرگونه جسم سنگین و یا نوک تیز با سطح کابینت ها خودداری کنید.
نظافت صحیح کابینت ها
امروزه اکثر کابینت ها با روکش های ضدخش، ضد ضربه و براق پوشیده می شوند که این امر به تنهایی تاثیر بالایی در نظافت آسان و در نتیجه افزایش طول عمر کابینت ها دارد. اما به صورت کلی، شما می توانید برای جلوگیری از باد کردن، پوسیدن و یا زنگ زدن کابینت های آشپزخانه از یک پارچه نمدار برای تمیز کردن کابینت ها استفاده کنید. در صورتی که آلودگی های روی سطح کابینت با پارچه نمدار پاک نمی شوند، به هیچ وجه از مواد شوینده و سفید کننده استفاده نکنید. بهترین گزینه برای تمیز کردن کابینت ها بعد از دستمال نمدار، استفاده از پاک کننده چند منظوره است. استفاده از جوش شیرین هم برای تمیز کردن کابینت های چوبی و ام دی اف گزینه ی مناسبی است. دقت کنید که شست و شوی کابینت ها و دستمال کشیدن مداوم آن ها یکی از دلایل کاهش عمر کابینت هاست، بهتر است در قسمت های که مابین در معرض کثیف شدن بیشتر است مانند کنار اجاق گاز و سینک از فویل های آلمینیومی یا روکش های مناسب دیگر استفاده کنید تا کابین هایتان در اثر تمیز کردن مداوم خراب نشوند.
تعمیر کابینت ها
برای رفع هرگونه مشکل در کابینت ها از کارشناسان و یا افراد خبره در زمینه تعمیر کابینت کمک بگیرید بهتر است بدون آگاهی در زمینه تعمیر کابینت، اقدام نکنید چراکه ممکن است ندانسته مشکل کابینت را جدی تر و بزرگ تر کنید. اگر کابینت شما گارانتی دارد در صورت بروز مشکل با برند سازنده کابینت تماس بگیرید، در غیر این صورت با کارشناسان مشورت کنید و از آن ها کمک بگیرید چون تنها افراد متخصص در این زمینه می توانند شما را برای حل کامل مشکل راهنمایی کنند.
انتخاب متریال با کیفیت
اساسی ترین پارامتر در دوام و طول عمر کابینت نوع متریال آن است. هر اندازه که کیفیت متریال و روش ساخت استاندارد تر باشد عمر کابینت بیشتر خواهد بود. کابینت ها با متریال های متنوعی از جمله چوب، لمینت یا ترموفیل، PVC، استیل، آلومینیوم، MDF، نئوپان و… ساخته می شوند. در حال حاضر ام دی اف، ممبران، های گلاس و فلز پر طرفدار ترین متریال ها برای ساخت کابینت هستند. اما خود این متریال هم در طیف های مختلفی از کیفیت عرضه می شوند. کیفیت ساخت و نحوه نصب کابینت ها هم در افزایش طول عمر آن ها نقش به سزایی دارد. برای داشتن کابینتی با عمر طولانی تر بهتر است کابینت هایی با متریال مرغوب انتخاب کنید. هیچ گاه برای ارزان تمام شدن کابینت ها و پایین آوردن قیمت از متریال بی کیفیت که دوام و مقاومت بالایی ندارند استفاده نکنید. چراکه در این صورت نه تنها هزینه هایتان را کاهش نداده اید، بلکه با خرید مجدد کابینت متحمل هزینه های بیشتری خواهید شد. شما باید با توجه به شرایط، سلیقه و بودجه تان با متخصصان کابینت ساز مشورت کنید و مناسب ترین متریال کابینت را برای آشپزخانه تان انتخاب کنید.
کابینت منزل خود را برق بیندازید!
کابینت ها همیشه مهم ترین اجزای آشپزخانه ما بوده اند. از دهه 80 به بعد کابینت ها شکل تازه ای به خود گرفت و در انواع متریال از جمله mdf وارد بازار شد. کابینت های ام دی اف مزایای فراوانی داشتند از جمله زیبایی و استحکام بی نظیر و عمر بالا که در مقاله اطلاعات بسیار کاربردی در مورد کابینت آشپزخانه MDF کاملا به آن پرداختیم. اما کابینت ها پس از مدتی ممکن است دچار رنگ پریدگی و کدر شدن کنند. دلیل آن هم وجود رطوبت، حرارت، گرد و غبار و پراکنده شدن چربی ها و ذرات ریز بخار موجود در آشپزخانه میباشد. تمیز کردن کابینت ها با وجود اینکه کار ساده ای است اما باید ابتدا اطلاعات کافی در این زمینه را داشته باشید تا بتوانید به خوبی این عمل را انجام دهید.
برای تمیز کردن کابینت های آشپزخانه روش های مختلفی وجود دارد که بسته به جنس کابینت ها متفاوت خواهند بود. شما میتوانید از اسپری های مخصوص و یا حتی ترکیبات خانگی برای تمیز کردن کابینت هایتان استفاده کنید. در ادامه روش استاندارد تمیز کردن انواع کابینت ها برای شما شرح داده شده است؛
تمیز کردن کابینت MDF سفید
روکش های MDF سفید بیشتر کابینت ها از نوع هایگلاس میباشد. هیگلاس یک روکش MDF در دو نوع مات و براق است که هر کدام از آنها مزایای خود را دارند.
برای تمیز کردن ام دی اف هایگلاس مات باید مراحل زیر را انجام دهید:
- ابتدا سطح کابینت ها را با استفاده از یک پارچه نرم از گرد و غبار پاک کنید،
- یک عدد ماده پاک کننده مخصوص تهیه کرده و با آب مخلوط کرده و درون آبپاش بریزید.
- محلول ساخته شده را روی سطح کابینت بپاشید.
- با استفاده از اسفنج نرم، با حرکت مدور، کابینت ها را اسفج بکشید.
- بعد از اینکه سطح کابینت را یک بار اسفنج کشیدید، اسفنج را شسته و این عمل را مجددا تکرار کنید.
- کابینت را با یک پارچه نرم حوله ای و یا دستمال تمیز، پاک کنید.
برای تمیز کردن ام دی اف هایگلاس براق باید مراحل زیر را انجام دهید:
- یک ظرف نسبتا بزرگ (به اندازه یک تشت کوچک) را با آب گرم پر کرده و یک قاشق غذا خوری مایع ظرفشویی را با آن مخلوط کنید.
- اگر کابینت هایتان چربی گرفته اند، یک فنجان سرکه هم به محلول اضافه کرده و هم بزنید.
- اسفنج را درون محلول زده و با حرکات نرم مدور، سطح کابینت را اسفنج بکشید.
- بعد از هر بار که اسفنج کثیف شد، آن را با آب گرم بشویید و سپس مرحله قبل را تکرار کنید.
- کابینت را با استفاده از یک پارچه حوله ای نرم و تمیز پاک کنید.
بجای محلول های فوق، اسپری های مخصوصی هم وجود دارند که میتوانید خریداری و استفاده کنید.
همچنین بخوانید: وان جکوزی در خانه، بهترین گزینه برای دوران کرونا
تمیز کردن کابینت MDF تیره
برای تمیز کردن و برق انداختن MDF تیره همانند قهوه ای و دکورال و … میتوانید از روش زیر استفاده کنید:
- با استفاده از یک دستمال مرطوب، گرد و خاک نشسته روی کابینت را بزدایید.
- چند قطره از مایع ظرفشویی را درون یک تشت آب حل کرده و با کمی سرکه مخلوط کنید.
- اسفنج را با محلول خیس کرده و در جهت خطوط کابینت بکشید.
- با استفاده از یک پارچه نیمه مرطوب، سطح کابینت را از وجود محلول، پاک کنید.
- با یک پارچه خشک و نرم، کابینت ها را پاک کنید.
استفاده از موادی همانند الکل و تینر، میتواند آسیب های جدی به متریال MDF وارد کند؛ پس از این مواد استفاده نکنید.
پاک کردن چربی روی کابینت ها
چربی ها از عمده ترین مشکلات آشپزخانه هاست. چربی ها روی هود، سطح کابینت ها، صفحه گاز و دیوار آشپزخانه رسوب میکنند و تمیز کردن آنها کار نسبتا زمانگیر و سختی است. اما پاک کردن چربی از روی سطح کابینت ها تقریبا یک معظل تمام عیار است.
برای انجام راحت تر این کار مراحل زیر را انجام دهید:
- مقداری محلول آمونیاک رقیق شده تهیه کنید.
- اسفنجی را خیس کرده و آب آن را بگیرید تا مرطوب باقی بماند.
- دستکش پلاستیکی بپوشید و مقداری محلول آمونیاک را روی سطح اسفنج ریخته و از پایین به بالا روی سطح کابینت ها بکشید.
- پس از آن اسفنج را شسته و با فشردن، رطوبت آن را کاملا بگیرید.
- اسفنج را مجددا روی سطح کابینت ها بکشید تا آمونیاک پاک شود.
- با دستمالی نرم و خشک سطح کابینت را کاملا خشک و پاک کنید.
- مواظب باشید محلول آمونیاک روی دست و آرنج شما نریزد
- درب و پنجره ها را باز کنید تا بو و گاز آمونیاک شما را آزار ندهد.